AD & Charlotte

AD & Charlotte

Een kleine kavel met veel zon
Ad en Charlotte Ypma wonen in Zeist, vlakbij Kerckebosch. Ze zijn met pensioen en de kinderen zijn inmiddels de deur uit. "We wonen momenteel in een prachtig huis op een grote kavel, maar de tuin wordt ons veel te groot. Tuinieren is onze grote hobby, maar het moet wel leuk blijven".

 

Al een paar jaar volgen Ad en Charlotte de ontwikkelingen in Kerckebosch. "Kerckebosch is een hele mooie plek. Je loopt zo het bos in en alle voorzieningen zijn ook nog eens dichtbij." In eerste instantie ging de interesse uit naar de kavels 'Op de Hei', maar omdat ze zekerheid wilden hebben over de verkoop van hun huidige huis, konden ze hier niet op tijd over beslissen. "We besloten verder te kijken en ook kavel 6 in 'De Bosrand' vonden wij een mooie plek. De kavel heeft geen grote bomen en is relatief klein. Ook heeft het een goede zonligging. Uitstekend dus voor een zonnige tuin naar eigen smaak."

 

Zelf aan het stuur
Ad en Charlotte zijn druk in gesprek met een architectenbureau. "We hebben zo onze specifieke wensen, dus dit is niet eenvoudig. We hebben er inmiddels al een "versleten". Aan de ene kant is het fantastisch om zelf alles te kunnen bedenken en daar hebben wij gelukkig ook de tijd voor. Aan de andere kant is het ook heel erg moeilijk om over alles zelf een besluit te moeten nemen. Als het allemaal goed gaat gaan wij de bouwbegeleiding zelf doen, waarbij wij een goede aannemer moeten vinden. Wij denken dat dat van cruciaal belang is!"

 

Een huis a la Frank Lloyd Wright
Ad en Charlotte gaan voor een stoer huis in de trant van Frank Lloyd Wright. Grote dak overstekken en horizontale belijning in de gevel. "Niet al te groot, want ja die tuin hè, dat blijft een passie."

 

Duurzaam bouwen
"Wij hebben met onze architecten gesproken over mogelijkheden voor duurzaam bouwen. Duurzame oplossingen vragen vaak om hoge investeringen. Je moet een lange adem hebben voor je de kosten eruit hebt. Ook staan sommige systemen nog in de kinderschoenen. We zijn de mogelijkheden nog aan het onderzoeken, maar hebben wel al gekozen voor een gas open haard met gesloten systeem. Dit levert een hoog rendement op en is erg gezellig."

 

Bouwen aan een toekomst in Kerckebosch
De verkoop van het huidige huis ging sneller dan gedacht, daarom wonen Ad & Charlotte tijdelijk in een appartement. Ze hopen zo snel mogelijk te kunnen beginnen met bouwen. "We gaan de woning levensloopbestendig maken, zodat we er heel lang kunnen blijven wonen. Dat moet ook wel lukken met de winkels en het ontmoetingscentrum 'Binnenbos' op loopafstand!"

 

Lees meer ervaringen