Klaar met kappen

07.03.2012

De kapwerkzaamheden zijn afgerond in de loop van dinsdag 6 maart.

 

Tot vrijdag 9 maart worden de stammen nog verder klein gezaagd en haalt de aannemer de onderbegroeiing weg. Ook worden de bomen die de boswerf gaat gebruiken voor leuke activiteiten naar een aparte plek achter de Christus van Rijzenis kerk gebracht.

 

Vanaf vrijdag 9 maart halen vrachtwagens de stammen op en rijden via Irenelaan en oostkant Margrietlaan de wijk uit. Niet tijdens haal- en brengtijden van de scholen. Tot 23 maart wordt ook het losse hout versnipperd en afgevoerd. Het schredderen zal nog wel geluidshinder met zich meebrengen.  Er wordt door de aannemer gewerkt tussen 9.00 en 17.00 uur.

 

De kapwerkzaamheden zijn goed verlopen. Een korte terugblik.

  • Iedere ochtend werd de markering opnieuw bekeken en in de juiste staat gebracht. dat was nodig helaas omdat in de ochtend regelmatig de linten waren weggehaald en de stokjes uit de grond gehaald. Soms netjes op een Dit heeft in totaal zo'n 8 uur extra werk gekost.
  • In de kapvlakken staan nog wat bomen overeind met rode linten (van 10 bij 10 meter) eromheen. Hier zitten volgens de ecoloog eekhoornnesten of broedende vogels in. Deze worden nu niet gekapt en ook de onderbegroeiing blijft binnen het lint in stand. De ecoloog heeft iedere ochtend de marketing weer gecheckt.
  • De onafhankelijke toezichthouder van de gemeente heeft iedere dag met de aannemer meegelopen en vooral gekeken of er geen bomen zijn gekapt waar geen vergunning voor is. We hebben van hem het eerste compliment binnen over de uitvoering:  " Jullie hebben zorgvuldigheid beloofd en dat is het ook zeker geweest. Goed voorbeeld voor andere projecten in Zeist".
  • Het informatiecentrum was iedere dag van 9 tot ca. 17.00 uur geopend. In totaal zijn hier ongeveer 130 vragen binnen gekomen. Over het algemeen praktische vragen en reacties van jammer en boos tot blij dat het is gestart.

  • Op de plek waar de Harvester aan het werk was kwamen nog wel wat wijkbewoners kijken. Maar al met al was het rsutig in de wijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>