120319educatiefstapelen1

Gekapte bomen Kerckebosch Zeist hergebruikt door De Boswerf

19.03.2012

 

De houtkap voor de nieuwbouw eerste fase in Kerckebosch is afgerond. De aannemer is op dit moment alle gekapte bomen aan het uitrijden. Op 19 maart zijn de 88 bomen voor De Boswerf naar de educatieve opslagplek gebracht. In opdracht van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch (WOM) gaat De Boswerf samen met bewoners (jong en oud) en leerlingen van de scholen in de wijk een nieuwe bestemming geven aan de gekapte bomen die hier liggen te drogen. Dit worden straks banken, picknicktafels, sculpturen, vogelhuisjes en materiaal voor speelplekken in de nieuwe wijk.


Eerste stap: ‘Educatief stapelen'

 

 

Op 19 maart gaat De Boswerf de gekapte bomen ‘educatief stapelen'. De bomen moeten namelijk eerst een aantal maanden drogen voor ze kunnen worden verwerkt. Dit gebeurt op het veld naast de Christus Verrijzenis-kerk aan Hoog Kanje. Dit veld is de komende jaren het depot voor bomen die gebruikt worden in de nieuwe wijk.

 

Welke activiteiten gaat De Boswerf opzetten?

Samen met de basisscholen en de BSO bedenkt De Boswerf activiteiten om het schoolplein op te fleuren en de buitenruimte aantrekkelijker te maken. Naast les over de eekhoorn, gaan de leerlingen met houtbewerkingsactiviteiten aan de slag zoals het zagen/ timmeren van een vogelhuis of nestkast voor eekhoorns. Leerlingen van het VMBO gaan een natuurlijke hangplek op het eigen schoolplein ontwerpen, maken en inrichten. Leerlingen die gekozen hebben voor de richting houtbewerking helpen mee met het maken van de inrichtingselementen van de schoolpleinen en de buitenruimte van de BSO. Op het wijkfeest Toost op Oost van 12 mei gaat De Boswerf met bewoners aan de slag met een deel van het hout. Een grote zaagmachine gaat aan het werk en samen maken zij die dag planken voor tafels en banken.

 

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

<widget><id>3</id><onload>onLoadForm</onload></widget>